Born in the water to live on the beach

TBA heeft weer geluk: 2 topkiné’s vervoegen ons team!

vrijdag 15 maart 2019 - 11:17

We zijn onze samenwerking al een tijdje aan het uitbouwen, maar voor jullie TBA’ers stellen we graag 2 nieuwe leden van onze omkadering voor:

Paul Van Loon en Liesbeth Wuyts van Kiné@thepark in Antwerpen hebben zich geëngageerd om onze atleten nog professioneler te begeleiden. In overleg met de trainers wordt jullie fysieke programma uitgestippeld en een aantal leden zullen reeds sportmedische testen ondergaan.

Liesbeth Wuyts (1991) studeerde af aan de KULeuven in 2014 en specialiseerde zich nog aan de universiteit Gent
met een postgraduaat Manuele Therapie.

Ze begeleidde o.a. reeds de Antwerp Ladies Volleybal, Ballet Vlaanderen en kort de BelgianBullets (Olympisch Bobsleeteam). Daarnaast werkt ze ook in Kine@ThePark en Sports Performance Center Antwerpen. Ze volgt geregeld opleidingen om up-to-date te blijven en dit voornamelijke in de gebieden van de manuele therapie, dry needling, perinatale kinesitherapieen sportkinesitherapie. In de praktijk werkt ze dan ook geregeld met sporters samen die na een blessure opnieuw sterker willen worden dan voorheen!

Paul Van Loon (°1977) behaalde in 2000 zijn diploma van Master in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Meteen na zijn studies begon hij te werken als zelfstandig kinesitherapeut in Putte-Stabroek. Hij breidde zijn kennis verder uit met verschillende specialisaties :

  • RedCord Neurac 1 & 2
  • Sportkinesitherapie
  • Kinesiotaping
  • Medische trainingstherapie
  • Mc Kenzietherapie (Rug- & nektherapie)
  • Indiba (Basis, Level 1 & Active Motion)

Hij is de kinesist van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en is er het hoofd van de medische cel. Hij begeleidt de dansers dagelijks tijdens hun trainingen, behandelt hen bij blessures en gaat mee op tournee.

Topsport is zijn tweede passie. Tijdens zijn jeugd was Paul een beloftevol veldrijder en heeft de voeling met topsport nooit verloren. Zo is hij actief als kinesist bij de Belgische Nationale Wielerbond zowel voor het veldrijden als bij het mountainbiketeam. Hij begeleidde reeds verschillende professionele wielerteams waaronder Rabobank, Tinkoff-Saxo, … In zijn vrije tijd is hij nog steeds actief als sporter.

Naast zijn werk als kine, deelt hij graag zijn kennis. Als lesgever is hij gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel, maininstructor voor NAQI, Indiba trainer en expert coach voor Gymna Uniphy.

Onder sommigen van jullie is Paul reeds gekend, daar hij ook een praktijk in Stabroek heeft en trainster Liesbet al jaren optimaal verder helpt met haar resterende sportblessures uit haar topsportcarrière.

Ze zijn niet de minsten en we zijn ontzettend dankbaar dat ze erbij zijn gekomen. Jullie zijn “lucky”atleten: 2 fantastisch kiné’s, een sportpsychologe en toptrainers om jullie te begeleiden, iets waar nog geen sprake van was ‘in onze tijd’.

 

Born in the water to live on the beach

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK