Born in the water to live on the beach

Paul Van Loon

Paul Van Loon

Paul Van Loon (°1977) behaalde in 2000 zijn diploma van Master in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Meteen na zijn studies begon hij te werken als zelfstandig kinesitherapeut in Putte-Stabroek. Hij breidde zijn kennis verder uit met verschillende specialisaties :

  • RedCord Neurac 1 & 2
  • Sportkinesitherapie
  • Kinesiotaping
  • Medische trainingstherapie
  • Mc Kenzietherapie (Rug- & nektherapie)
  • Indiba (Basis, Level 1 & Active Motion)

Hij is de kinesist van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en is er het hoofd van de medische cel. Hij begeleidt de dansers dagelijks tijdens hun trainingen, behandelt hen bij blessures en gaat mee op tournee.

Topsport is zijn tweede passie. Tijdens zijn jeugd was Paul een beloftevol veldrijder en heeft de voeling met topsport nooit verloren. Zo is hij actief als kinesist bij de Belgische Nationale Wielerbond zowel voor het veldrijden als bij het mountainbiketeam. Hij begeleidde reeds verschillende professionele wielerteams waaronder Rabobank, Tinkoff-Saxo, … In zijn vrije tijd is hij nog steeds actief als sporter.

Naast zijn werk als kine, deelt hij graag zijn kennis. Als lesgever is hij gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel, maininstructor voor NAQI, Indiba trainer en expert coach voor Gymna Uniphy.

Life is better at the beach

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK