Born in the water to live on the beach

Wie zijn we

Ik ben Liesbet Van Breedam, Olympiër Beachvolleybal sinds 2008. Na enige jaren zaalvolleybal, speelde ik op mijn 15de mijn eerste beachvolleybaltornooi en was ik meteen gebeten door de zandmicrobe. Sindsdien combineerde ik mijn professionele zaalcarrière met een beachvolleybalcarrière tijdens de zomermaanden. Om mijn passie in het beachvolleybal te kunnen volgen heb ik in 2006 het grote geluk gekend een hoofdsponsor (Litto, Assa Abloy) te vinden, de juiste beachpartner die mijn Olympische ambities deelde en de juiste man op de juiste plaats bij Topsport Vlaanderen die in ons geloofde . Na heel hard werken en ontzettend veel steun en hulp van onze familie en vrienden, hebben wij als eerste duo het Belgische beachvolleybal internationaal op de kaart kunnen zetten met als hoogtepunt een 9de plaats op de Olympische Spelen in Peking.

Een jaar later, in 2009, liep ik op het zand de liefde van mijn leven tegen het lijf: Wim Eennaes, Belgische zaal- en beachvolleybalspeler uit de hoogste afdeling, en papa van een geweldige dochter Sam (toen 11j). 2 jaren later werd ons gezin compleet met de geboorte van onze zoon Noah.

We zijn allevier actief in het indoorvolleybal, Sam en Noah als spelers, Wim en ik als trainers. Daar onze grote liefde uitgaat naar het beachvolleybal en we dit toch als aparte discipline beschouwen, droomden we van onze eigen academie die een volwaardige opleiding kan bieden vanaf zeer jonge leeftijd: Uniek in België.

We wonen vlakbij een mooi sportcentrum in Hoevenen en zagen dat er nog ruimte voor uitbreiding was. En zo trokken we in 2015 onze stoute schoenen aan en stuurden een mailtje naar de Schepen van Sport van de Gemeente Stabroek met als titel: “Olympisch zand in Hoevenen”…

Sinds mei 2017 zijn de 2 prachtige beachvolleybalterreinen in Hoevenen een feit en konden we reeds een aantal initiaties geven aan de jeugd van Hoevenen en Stabroek.
In januari 2018 werd onze Top Beachvolleybal Academie geboren…

Champions keep playing until they get it right

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK